Ga aan de slag!

Schuttingen. U ziet ze tegenwoordig in alle vormen en maten. Elk huis beschikt vrijwel over een tuinafscheiding, want zowat iedereen houdt van privacy. Om geld te 'besparen' kunt u het overwegen om zelf een schutting te plaatsen, maar dit is geen gemakkelijke klus. Hoewel er veel adviezen worden gegeven over het zelf plaatsen van een schutting, zien we het nog geregeld mis gaan. Uiteindelijk bent u veel meer tijd en geld kwijt dan in eerste instantie gedacht. Het is daarom van belang om er zeker van te zijn dat u zelf een schutting kunt plaatsen.

Wilt u op de gemakkelijke manier een schutting plaatsen? Kies dan voor kant-en-klare schuttingen(180x180 cm). De echte klusliefhebbers kunnen aan de slag gaan met losse planken. Let op; werk alleen met losse planken als u meer ervaren bent. Bestel je schutting en onderdelen in onze webshop.

Om u alvast op de goede weg te helpen, hebben wij een eenvoudig stappenplan gemaakt:

1. Meten

Meet eerst de totale lengte van de plek waar u de schutting wilt plaatsen. U kunt de lengte het beste opmeten met behulp van een landmeter. Nadat u de totale lengte heeft opgemeten, kunt u berekenen hoeveel schuttingen u nodig heeft. (De totale lengte : 180 cm = aantal schermen)

2. Hoogte van de palen

Door middel van een touw, spant u een lijn tussen de eerste en laatste paal. Vanuit de lijn bepaalt u gemakkelijk de aanstelling van de andere palen.

3. Graven

Graaf met een schep gaten van zo'n 30 tot 60 cm diep. U kunt ook een grondboor inzetten om de gaten te graven. Na het gebruik van de grondboor kunt u met een schep de gaten breder maken.

4. Plaasten

Plaats de palen in de gaten en zorg dat ze waterpas staan. Na het plaatsen van de paal vult u het gat met snelbeton en voldoende water. Gebruik rubberen handschoenen, aangezien snelbeton agressief voor de huid is.

5. Controleren

Controleer na het plaatsen met een touwtje en waterpas of de palen op gelijke hoogte staan. Tip: Ga uit van de laagste paal. De hogere palen kunt u eventueel afzagen.

6. Boren

Boor op 30 en 160 cm boven de grond een gaatje van 3 mm in de palen. Schroef de schuttingsteunen op de zijkant van de palen vast. Zorg dat de steunen waterpas hangen.

7. Afwerken

Komt u bij de laatste schutting niet uit? Geen probleem. Zaag deze op maat en plaats hem. Om de palen zo goed mogelijk te beschermen, kunt u zinken paalhoedjes als bescherming plaatsen.

Schutting toch liever laten plaatsen door een echte schuttingspecialist? Klik dan hier.

 

Vergunningen

Als u een schutting niet tussen twee percelen wilt plaatsen, heeft u kans dat u te maken krijgt met een vergunning. De schutting staat dan op de erfgrens va...

Lees meer
Aluminium schutting

De moderne aluminium schutting wordt met de jaren populairder. Dit heeft voornamelijk te maken met het duurzame materiaal, wat bestand is tegen vele weersomstandighe...

Lees meer
Terras tafels

Terras tafels? Ze zijn meer dan alleen een meubelstuk. Voor jou is het een ple...

Lees meer
Schutting met uw buren

Het kan zijn dat u een schutting wilt plaatsen op de grens met de buren. Deze scheiding heet een erfafscheiding. Wilt u een schutting plaatsen op de grens met de buren? Di...

Lees meer