Natuurlijke schutting

Natuurlijke schutting

Een natuurlijke schutting is een groot begrip, want wat verstaan wij nu eigenlijk onder natuurlijke schuttingen? Een natuurlijke schutting is meestal gemaakt van bamboe of riet. Deze natuurlijke materialen geven u tuin een tropisch tintje en is dus perfect voor de natuurliefhebbers. Natuurlijke schuttingen zijn niet altijd 100% privacy dicht, want er zijn er altijd wel een aantal openingen te vinden. Toch biedt het voldoende privacy, mits u een aantal 'spiekgaten' niet erg vindt.

Creëer een perfect plaatje met de bamboe schutting

Een bamboe schutting is gemaakt van bamboe stengels. Deze bamboe schuttingen worden geleverd in een bamboescherm of bamboemat. Het bamboescherm wordt kant-en-klaar geleverd, terwijl de bamboemat wordt opgerold en zelf moet worden gemonteerd. De stevigheid zit hem in het roestvrije ijzerdraad die in de bamboemat zit. Hierdoor is het mogelijk dat de mat rechtop blijft staan. De mat moet altijd worden bevestigd aan een omheining. Let op: Plaats bovenop de verticale bamboetakken een bestaande bamboestengel en zaag deze voor een deel open. Leg deze horizontaal op de holle uiteindes van de bamboestengels. Dit zorgt niet alleen voor een afgewerkte tuin, maar heeft ook een praktische reden. Water en vuil kunnen namelijk niet de verticale stengels inkomen. Hierdoor heeft het bamboe een langere levensduur.

Een natuurlijke rieten mat

Een andere goedkope, maar natuurlijke oplossing is de rieten mat. Deze mat is gemakkelijk te bevestigen op bijvoorbeeld een bestaand hekwerk of tuinafscheiding. De rieten mat heeft een exotisch tintje en is een uitstekende steunpilaar voor klimplanten.

Een natuurlijke schutting is een uitstekend alternatief voor een tuinafscheiding. De prijzen van natuurlijke schuttingen zijn er gunstig en uw tuin wordt een sfeervolle plek om samen te komen. Daarbij is het makkelijk te onderhouden met een bamboe booster. Dit onderhoudsproduct gebruikt u circa één keer per jaar. Hierbij beschermt u het bamboe tegen vergrijzing. Is het bamboe al verkleurd? Gebruik dan de bamboe ontgrijzer!

Terug naar overzicht